Hvorfor skal vi spise flere syltede grøntsager?

 

Hele tanken bag Syltet opstod, fordi jeg undrede mig over udvalget af syltede grøntsager i supermarkederne. Det var de samme grøntsager, som der havde været på hylden i 25 år, og de var syltet på samme måde som altid. Konsistensen er for mig meget afgørende, og det, der var på hylderne, var meget smattet og enten for sødt eller for surt til mig.  

På restauranter fik jeg sprøde og lækre syltede grøntsager, og ofte også grøntsager, jeg slet ikke havde tænkt, man kunne sylte. Og i de fleste delikatesseforretninger, solgte de oliven og syltede peberfrugter, der alt sammen er udenlandsk produceret. Så jeg tænkte, det ville være fedt at bringe syltede grøntsager ud i butikkerne, som både var økologiske og produceret i Danmark. 

Min påstand er nemlig, at syltede grøntsager vil bringe et nyt niveau til din ret.  

Inden for smag, har du sikkert hørt om de fem grundsmage; surt, sødt, salt, bittert og umami. Hvis alle grundsmagene er i en ret, så bliver alle dine smagsløg aktiveret. Når jeg sylter, bruger jeg som udgangspunkt eddike og sukker dvs surt og sødt. Nogle gange også lidt salt. Og alt efter hvilken grøntsag eller frugt der syltes, vil der også være lidt bittert til stede. Det er altså ret gode forudsætninger for at få din mad til at smage godt, fordi du allerede med din syltede grøntsag, får mange af grundsmagene ind i maden. 

En anden god grund til at spise flere syltede grøntsager er, at vi kan spise grøntsager, der ikke er i sæson. F.eks. har vi Rabarber&Vanilje i sortimentet, hvor vi sylter dem så nænsomt som muligt. Dermed har vi sprøde og lækre rabarber selv i december, når de slet ikke er i sæson. På den måde kan det gode af sommeren gemmes til vinter og omvendt. 

Syltede grøntsager er nemmere at bruge, end mange tænker. Vi har en tendens til at falde tilbage i de samme gamle rammer, og så kan det måske være svært – eller besværligt – at skulle tænke i syltede grøntsager. Men hvis det er lavet ordentligt – om du selv har gjort det eller vi har – så er det altså det hele værd. Kom dem i salater, til tapas eller retter, hvor du mangler lidt syrligt. Hvis du har brug for yderligere inspiration, så find opskrifter her på vores hjemmeside. Du kan også læse min ultimative sylteguide her, hvis du selv vil i gang.

Og hvis du har noget på hjerte i forhold til hvorfor man skal spise flere syltede grøntsager, så kommentér gerne herunder.Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort