Sommersylt - hvad du skal sylte i juli og august

Vi skriver snart juli måned, og så må man sige at sommeren i hvert fald på kalenderen er på sit højeste. De mange grøntsager pibler frem og vi kan nyde godt af dem, så længe det varer. 

Men mens vi kan proppe os med jordbær, solbær og hyldeblomster nu, så savner jeg dem om vinteren. Det kan vi heldigvis lave om på, ved at sylte dem. Og her får I mine tips til hvad vi skal putte på glas nu mens vi kan.

Jordbær og rabarber - fantastisk som marmelade/kompot. 50/50 jordbær og rabarber, syltesukker og vanilje. Lad det koge ind. Du kan også sylte rabarber i skiver i en lage med lige dele sukker og vand og lidt citronsaft. Så har du sprøde skiver af rabarber hele vinteren. 

Grønne jordbær - umodne jordbær kan syltes hele i en syrlig eddikelage og smager fantastisk i salater, til tapas eller smørrebrød.


Hyldeblomst - saft, hyldeblomstsalt, tørret

Ribs - lav ribsgelé så du har til vinterens sovser! 

Stikkelsbær - stikkelsbærmarmelade

Brombær - marmelade

Kirsebær - Tænker du hver jul over at det kunne være sjovt at lave sin egen kirsebærsauce? Så er det altså med at bruge de kirsebær, der er i sæson eller fryse dem ned og lave saucen til jul. 

Grønne tomater - Grønne tomater kan både være en sort, men i dette tilfælde når vi skal sylte dem, er det de umodne tomater der ikke når at blive røde. De smager FANTASTISK (vi har dem i sortiment og det er klart det produkt vi sælger flest af). Sylt dem f.eks. i en klassisk syltelage (se min sylteguide for opskrift) med forskellige krydderier, som du synes passer godt til. Jeg foretrækker kanel og vanilje eller sort peber og chiliflager. 

 

Husk også min sylteguide, hvor du kan få gode råd til hvordan du skal sylte. Når du gerne vil have dine syltevarer til at holde længe, er det vigtigt at de er godt godt igennem og at dit glas/låg er helt rene. Ældre opslag Nyere opslag