Bagt laks med hyldeblomstsmør og sprøde grøntsager

AFTENSMAD FORÅR GÆSTEMAD HYLDEBLOMSTEDDIKE SOMMER

Bagt laks med hyldeblomstsmør smager af sol og sommer. Det passer godt til denne ret med ovnbagt laks og sprøde grøntsager. I smørret bruger vi naturligvis hyldeblomsteddike til at give den gode smag af hyldeblomst, hvilket kan være svær at fremskaffe, når hyldeblomsten ikke er i sæson. Og sæsonen for hyldeblomst er jo meget kort. Men med vores hyldeblomsteddike får du smagen af sommer hele året. Hyldeblomsteddiken giver desuden syre til retten, og kan sagtens bruges i stedet for eller sammen med lidt citronsaft. Det gælder faktisk de fleste steder, hvor du ville bruge citronsaft – der kan du bruge vores 250 ml eddiker. Lige i denne ret synes jeg ikke, de andre varianter passer så godt. Men hyldeblomsteddiken har en mild smag, hvilket passer godt til fisk.

Husk endelig ikke at give laksen for meget i ovnen. Jeg tror, mange ikke kan lide fisk, fordi de har været vant til at spise fisk, som har fået for meget. Det skal være sådan, at den falder fra hinanden næsten af sig selv. Og køb en laks af god kvalitet hos din fiskemand (f.eks. Hav). Der er en verden til forskel fra det, du køber i supermarkedet.

I denne opskrift bruger jeg asparges og gulerødder, men hvis de ikke er i sæson, så bruger du bare nogle andre grøntsager, du godt kan lide. Eller laver en god salat til. Her er gulerødderne rå, men hvis du steger dem på en pande med hård varme, kan du hælde 1 spsk hyldeblomsteddike over dem de sidste 30 sekunder. Gulerødder og hyldeblomst er nemlig også et godt match.

Bagt laks med hyldeblomstsmør og sprøde grøntsager kan spises både til aftensmad eller hvis du har veninderne på besøg. Det lille trick med hyldeblomstsmørret gør det ekstra lækkert selv på en hverdag, og så tager retten ingen tid at lave. Det er lige sådan som jeg kan lide det.

star


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort