Hjemmelavet gravad laks med syltede grønne tomater

AFTENSMAD FORRET GÆSTEMAD SOMMER

Hjemmelavet gravad laks er fantastisk og passer virkelig godt til syltede grønne tomater. Jeg har ofte lavet denne ret til gæster, og jeg scorer mange point hver gang! Laksen kan (og skal) dog laves i god tid, og anretningen er simpel, så du kan bruge mere tid sammen med dine gæster end ude i køkkenet. Men hjemmelavet gravad laks med syltede grønne tomater er slet ikke så svært at lave, som det lyder.

Når jeg laver gravad laks, bruger jeg den også i helt tynde skiver til godt hvidt brød. Retten her fungerer både til sommer og vinter, for selvom denne er lavet om sommeren med friske ærter i sæson, så bliver du bare noget andet, hvis det er vinter. Du kan servere den som forret, men det kan også være en del af flere mindre retter til hovedret som f.eks. vores tatar.
Jeg laver også gravad laks op til jul og påske, for det smager bare anderledes end det, man køber sig til, og så kan du krydre laksen, som du selv bedst kan lide det.

De syltede grønne tomater er syltet med kanel og vanilje, men passer nu alligevel godt til en ret som denne. Jeg synes, det giver en lidt krydret smag. Jeg sylter agurkerne i vores hyldeblomsteddike, fordi agurk og hyldeblomst bare passer godt sammen. Det giver også lidt sommernoter til retten og den lidt fede laks har altså brug for noget syre. Du kan også sagtens komme lidt mere salat på retten end jeg har gjort, hvis den skal være lidt mere fyldig. Og så servere lidt godt brød til.

Det er næsten blevet et mantra i mine opskrifter, men brug nu råvarer af god kvalitet! Laks fra en fiskemand og gode krydderier. Jeg er stor fan af Mandala Organic, som bare leverer krydderier, der smager af mere.

star


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort