Lammekølle med butternut squash puré og syltede gule beder

Lammekølle er noget, jeg nærmest kun får, når vi har gæster. Det er ikke noget, jeg bare kunne finde på at lave en onsdag aften. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men det har nok noget med tiden at gøre. Men det er lidt synd, for når den først er sat over, så er det jo faktisk virkelig nemt. Den passer jo bare sig selv. Så det er bare noget med at få sat den over, når man kommer hjem fra arbejde, og så skal den bare stå og hygge sig. Og å smager det jo skønt.
Derudover er det tit rigeligt til madpakken dagen, efter eller du kan lave en burger med lam og tzatziki som luksus restemad. Jeg elsker nemlig rester, men gider typisk ikke spise det samme to dage i træk, så det med at lave to forskellige retter passer bedre.

Min version af lammekølle er med en butternut squash puré med syltede gule beder, hasselnødder og persille. Dertil stegte gulerødder. Det er altså bare mumsmad i min verden. De syltede gule beder giver en god syre til retten, som den lidt har brug for. Så det ikke bliver fedt i fedt. Du kan se mere om vores gule beder her.

Lam kan jo være lidt en ting, som skiller vandene. Men i min verden har det handlet om, at det lam jeg har fået, har været overtilberedt. Og så smager det altså ikke godt. Men hvis det er rosa og lækkert, så smager det altså bare dejligt. En rigtig god ret i påskedagene. Husk, at jeg som altid går ind for at du skal bruge gode ingredienser. Det er nemmere at lave god mad, hvis man har gode råvarer.

star


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort