Tacos med nyretapper og grøn tomatsalsa

AFTENSMAD FAMILIEMAD GRØNNE TOMATER MEXICANSK STREETFOOD

Tacos med nyretapper og grøn tomatsalsa er en favorit hjemme hos mig, og vi laver dem i mange forskellige varianter. Men falder oftest tilbage til denne helt simple variant.
Nyretapper er nemlig slet ikke så farlige, som de lyder. Det har intet med indmad at gøre, men er blot to muskler, der holdes sammen af en sene, som hæfter nyrerne fast. Det er en forholdvis billig udskæring, som er ret nem at have med at gøre. Det kan nemt få for meget, så man skal være over kødet, når man steger det! Jeg køber dem hos en god slagter.

I efteråret investerede jeg i en tacopresser, og det er altså et godt redskab, at have i køkkenet. Den var ikke særlig dyr, og det er virkelig nemt at lave sine egne tasos. Jeg bruger hvid masa harina, som er til at få i de bedste supermarkeder. Du kan også sagtens bruge hvedemel. At lave sine egne tacos er sjovt,, hvis man har et lille hold gæster. Du kan lave salsaerne og det hele på forhold, og så kan de selv presse deres tacos. De skal være varme, når du serverer dem.

Vores grønne tomater er syltet med så nænsomt som muligt. Derved bevarer de den sprødhed, som de har når de er friske. Jeg sylter dem med kanel og vanilje, og selvom det kan lyde lidt mærkeligt, så passer de rigtig godt i det salte køkken. Denne tomatsalsa er grov, men du kan køre den på en minihakker, så den bliver til en sauce.

Du kan bruge den grønne tomatsalsa til mange andre retter. Jeg bruger den f.eks. til bagt torsk, til kylling og til en svinekotelet. Jeg var i Go’ Morgen Danmark og lavede salsaen i en lidt anden opskrift her. Og tacos kan jo varieres på rigtig mange måder. Men i denne version er det altså i tacos med nyetapper og grøn tomatsalsa.

star


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort