Tatar med syltede grønne tomater

AFTENSMAD FORRET GRØNNE TOMATER GÆSTEMAD

Tatar med syltede grønne tomater – det passer bare helt vildt godt sammen. Denne version tager ingen tid at lave. Jeg forestrækker, at tataren ikke er rørt, og kan bedst lidt at kødet har lidt struktur. Så jeg køber kødet hos en god slagter, som kan køre det groft i kødhakkeren, men du kan også skrabe kødet eller hakke det selv. Så længe du ikke går ned på kvaliteten af tataren, så er jeg glad. Det betyder jo naturligvis ret meget i så simpel en ret.

Tatar er faktisk lidt af en favorit ret for mig. Især til frokost eller til aftensmad som en del af en masse mindre retter.
Jeg kan godt lide, at man kan smage kødet. Så denne her version er ret simpel. Der skal lidt knas til samt noget, der er blødt. Derfor er den med syltede grønne tomater, rugbrødschips , persillemayo og karse. Mere behøver du faktisk ikke.
I denne version laver jeg min favorit urtemayo. Det er umuligt at købe, jeg har i hvert fald ikke fundet det endnu. Men urtemayonnaise er faktisk overraskende nem at lave selv. Jeg laver en persilleolie, og derefter min mayo. Hvis du har persilleolie til overs, kan bruges til mange ting f.eks. på salat, i supper eller til saucer.

Denne tatar er med syltede grønne tomater, fordi jeg synes det passer helt vildt godt til, men du kan også sagtens bruge syltede rødløg. Det kan også være Syltet’s gule beder, du har hakket op helt fint. Efter min mening har en god tatar et eller andet element, der er syltet. Det bløde kød har godt af lidt forsigtig syre og de sprøde syltede grøntsager giver desuden noget at tygge i.

Jeg håber, du kan lide opskriften. Skriv gerne en kommentar, hvis du har spørgsmål eller tanker om tatar, som du vil dele.

star


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort