Tomatsalat med burrata og syltede grønne tomater

AFTENSMAD FROKOST GRØNNE TOMATER GÆSTEMAD TILBEHØR

Dette er nok den salat jeg har lavet flest gange – tomatsalat med burrata og syltede grønne tomater. Til frokost, sammen med tapas når vi har gæster, som tilbehør til aftensmad. Den passer bare til det meste. De syltede grønne tomater gør virkelig en forskel for en tomatsalat! Den bliver altså bare så meget bedre, hvis jeg selv skal sige det. Den syre, som de syltede grønne tomater tilføjer, passer rigtig godt til retten. For selvom du vælger tomater af forskellige sort og farve, så smager friske tomater lidt på den samme måde. Så der er syltede grønne tomater lidt i samme afdeling, men alligevel så meget anderledes.
De er syltet med vanilje og kanel, hvilket faktisk passer overraskende godt til denne ret. Du smager mest bare de let krydrede, syrlige tomater. Husk også, at du kan bruge lagen som dressing! Nogle gange bruger jeg også pesto, men det kan meget nemt overdøve smagen. Så ofte bruger jeg “bare” lagen fra tomaterne.

Denne ret er opstået fordi, tomatsalat med mozzarella og basilikum er min favorit! Men det blev lidt ensformigt. Så denne version er min nye, klare favorit. Jeg er kæmpe fan af La Treccia, og bruger derfor deres oste. Det er to brødre med rødder i Italien, som laver oste med dansk mælk. Alle deres produkter er bare så mega lækre. Det er også deres burrata, som jeg bruger her. Det kan godt svare sig at opgradere kvaliteten af ingredienserne, især når der er så få af dem. Så er det altså noget andet end en mozzarella til 5,95 kr. i Netto, det er klart. Find også gerne tomater af god kvalitet. Vi får vores grønne tomater fra nogle af de dygtigste landmænd i Danmark, og det kan altså smages.

Server tomatsalaten til lasagne, kylling, gris eller oksemørbrad. Gerne sammen med lidt godt brød.

Jeg håber, du har lyst til at prøve min tomatsalat med burrata og syltede grønne tomater. Skriv gerne hvad du synes herunder i kommentarfeltet.

star


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort