Tomatsalat med syltede grønne tomater

 

Måske du har set tomatsalaten før? Jeg lavede den nemlig i Go’ Morgen Danmark sidste år, og nu får du opskriften her. Foråret er på vej, og det betyder masser af friske tomater, så det er bare med at få dem spist. Tomatsalat er en klassiker herhjemme. Jeg laver som oftest mad, der er nemt og ret simple smage med få ingredienser. Men det kan også blive lidt ensformigt, og nu er jeg efterhånden lidt træt af tomater med mozzarella. Men så er det heldigt, at den kan varieres i en uendelighed. Her er mit bud på en tomatsalat med syltede grønne tomater, feta og masser af urter.

Denne tomatsalat med syltede grønne tomater går både til hverdag og når du skal have gæster! Den er nem at lave, og minder jo i virkeligheden meget om en helt almindelig tomatsalat. Men de syltede grønne tomater gør altså virkelig en forskel for smagen. De tilføjer en dybde til retten, som du ikke ville få uden dem.
Tomatsalaten kan både gå til stegt kylling, en kotelet af gris eller en bøf. Der er det kun din fantasi, der sætter grænsen. Men husk også, at du kan bruge lagen som dressing. Den er der ingen grund til at spilde. Her rør jeg den med sennep, men det kan i virkeligheden være olivenolie, citronsaft eller bare som den er.

 

OPSKRIFT:

0,5 dl lage fra de syltede grønne tomater
1 tsk. sennep
salt og peber

200 g Syltet Grønne Tomater
300 g friske røde og gule tomater
100 g feta
en dusk basilikum

Rør sennep og syltelage sammen, og smag til med salt og peber.
Skær tomaterne i skiver, og læg de syltede grønne tomater ovenpå.
Bræk fetaosten i små stykker, og kom den ovenpå tomaterne sammen med dressingen og masser af frisk basilikum eller andre urter.

Du kan sagtens erstatte fetaen med en anden god ost f.eks. havgus fra Arla Unika.